Jdi na obsah Jdi na menu
 


 
*** STAŇ SE AGENTEM 008 ***

 

Každý týden budeme pátrat po historické postavě patřící k významným ikonám Velké Británie nebo po místech, kObrazekterá stojí za povšimnutí. Každý agent, který správně vypátrá hledanou osobu bude odměněn!
Správnou odpověď pište na na email

 

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

WHO AM I? KDO JSEM?  úkol pro 7., 8., 9.třídu

správná odpověď je - William Shakespeare - děkuji našim novým agentům a zvu je k další misi, která není pro žádné začátečníky, tak se do toho pusťte a pište! Kdo jsem?

I was born in north England. My parents were poor farm workers. I decided to run away to sea. I was lucky to get a job on the boats carrying coal from Newcastle to London. I learned to be a very good sailor and taught myself to be a brilliant navigator.

When I was 28, a war started and I joined the Royal Navy. I was quickly made the Captain of my own ship. After the war, the Government chose me to lead an expedition to the South Seas.

I made three long voyages to Australia and New Zealand, the islands of the Pacific Ocean and the Antarctic and North America. I sailed further than any person before me and discovered many things.

 

Napište správnou odpověď na email

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
*** STAŇ SE AGENTEM 006 ***

 Otázky k soutěži pouze pro první stupeň !!!!!

Agenti 006 - máte pochvalu, správné odpovědi mám v mailu a mám pro vás další úkol!

Náš agent 007 má problém, pomůžete mu rozšifrovat tento znak? Co to je a kde to najdeme, v jakém městě a státě. Víte jiné správné označení?

 

 

 

Obrazek 

 

Napište správnou odpověď na email