Jdi na obsah Jdi na menu
 


Konverzační témata

V listopadu a prosinci jsme se věnovali jídlu :-)

K našemu tématu na tento měsíc máme nový příspěvek do našich Skotských postřehů ... víte, jaké jídlo si máte představit pro názvem "haggis, neeps and tatties" a jak se připravuje? Podívejte se sem a přečtěte si to! a takto úžasně to vypadá - že bychom měli další nápad na naše tématické vyučování?

 

 

haggis--neeps---tatties-with-oatcakes.jpg

 

 

 

Každý měsíc budete mít pro první a pro druhý stupeň   na stránkách nové konverzační téma se slovní zásobou a  s odkazy na různé procvičování nebo videa k rozšíření slovní zásoby. 

V měsící listopadu začínáme tím, že máme Halloween, a pekli jsme, proto dalším tématem bude jídlo, vaření, restaurace a recepty.

Pro první stupeň nějaké aktivity k jídlu a restauraci. Podívejte se na video o oblíbeném jídle. 

Další odkaz je hra, kdy musíte podle instrukcí nakoupit v časovém limitu správné jídlo.

Poznáte ovoce a zeleninu?  - vyberte si barvu - fruit = ovoce, vegetable = zelenina

 

Pro druhý stupeň dokument - food se slovní zásobou o jídle a frázích vhodných pro návštěvu restaurace. Tento dokument si můžete vytisknout a najít si fráze, které pro vás budou užitečné.

Konverzační témata z minulých měsíců máte uloženy ve složce se stejným názvem!

 

 

 

V měsíci září a říjnu jsme se věnovali tématu Zdraví a nemoce :-)


 Pro první stupeň odkaz na příběh "Jsem tak nemocný " "I am too ill" zde. Přečtěte a poslechněte si online příběh o nemocném klukovi a zjistěte, jak to s ním dopadlo. Stačí dát start.

Pro druhý stupeň dokument se slovní zásobou o zdraví. Tento dokument si můžete vytisknout a najít si fráze, které pro vás budou užitečné.