Jdi na obsah Jdi na menu
 


Skotsko 2015

Skotsko s výukou dlouhým trajektem

Termín: 11. – 19.10.2015

1.den:  Ve večerních hodinách odjezd z ČR, transfer přes SRN, Belgii do Nizozemska.

2.den: Dopoledne prohlídka Brugg. Plavba Zeebruge.

3.den: Ráno přejezd Edinburghu, odpoledne prohlídka hlavního města Skotska. Výstup na Arthurs Seat .Večer ubytování v hostitelských rodinách

4.den: Dopoledne  4 lekce anglického jazyka. Odpoledne procházka po Royal Mile a návštěva přístavu Leith, kde kotví překrásná jachta Britannia, která patřila královně Alžbětě II. Večer ubytování v hostitelských rodinách.

5.den: Dopoledne 5 lekcí anglického jazyka. Odpoledne výlet do malebného městečka Stirling a návštěva monumentálního hradu Stirling Castle, kde se tvořily skotské dějiny. Poté přesun k nedalekému Wallace Monument s překrásným výhledem do okolní krajiny. Večer ubytování v hostitelských rodinách.

6.den: Celodenní výlet do překrásné oblasti Highlands, projížďka překrásným smutným údolím Glencoe, fotozastávky a pěší procházka údolím. Odpoledne krátká zastávka u památníku Commander Memorial a návštěva malebného městečka Fort Augustus na břehu jezera Loch Ness. Za hezkého počasí možnost projížďky lodí po jezeře. Večer návrat na ubytování do hostitelských rodin.

7.den: Ráno odjezd z Edinburgu do Yorku, cestou zastávka a návštěva oblasti Borders s klášterem Jedburg a rodným domkem Marie Stuartovny. Poté prohlídka historického města York a ubytování  a večeře v host. rodinách či hostelu YHA.

8.den: Brzo ráno přesun do Londýna. Prohlídka historického centra (City of London a City of Westminster). Možnost nákupů na Oxford street a večer rozloučení se s Londýnem na London Eye. Poté přesun do Doveru a odjezd zpět do ČR.

9.den: Návrat do ČR