Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zájezd do Anglie 2013-2014

Hodnocení zájezdu:

Poznávací výlet do Velké Británie – Po stopách Harryho Pottera

V sobotu 31.května jsme se sešli před naší školou, rozloučili se s rodiči a po hodinovém zpoždění autobusu jsme se vydali na dlouhou cestu do Velké Británie. Cesta do francouzkého přístavu Calais byla náročná. Brzkým ranním trajektem jsme se dostali do Anglie. První den v Anglii jsme strávili v centru Londýna. Nejvíce nás nadchla jízda na London Eye, Buckinghamský palác a dvoupatrové červené autobusy. Večer jsme se dostali do svých hostitelských rodin. V pondělí jsme navštívili krásné bílé útesy Seven Sisters, kde jsme nafotili spousty úchvatných fotek. Poté jsme si prohlédli přímořské město Brighton. V dalších dnech nás velmi zaujalo filmové studio Harryho Pottera, fotbalový stadion Chelsea a univerzitní město Oxford. Také jsme v průběhu týdne nezapomněli na anglická nákupní centra, která jsme vzali útokem. Poslední ráno jsme se rozloučili s našemi hostitelskými rodinami a mnohdy se to neobešlo bez slz. Tento den jsme ovšem ještě strávili v anglickém Legolandu v královském městě Windsor. Z města do Legolandu nás dovezl dvoupatrový autobus městské dopravy. Večer jsme se vydali opět na dlouhou cestu zpět do České republiky ke svým rodinám. Všichni jsme si odvezli spoustu zážitků a rádi vzpomínáme na skvělý týden.

 

M. Novotná, M. Hanzlová, A. Koubková

 

img_20140601_142732.jpg

 

Ke stažení dokumenty k zájezdu:

1) prihlaska2014.doc

2)anglie_dopis_rodicum_pokyny.doc 

3) cestovni-pojisteni.pdf ( my máme placené pojištění  od bodu 1-14 )

4)Vstupy-Velká-Británie-a-Irsko.pdf

 

Termín: 31.5.2014 - 6.6.2014 

1.den: Odjezd z České republiky do francouzského přístavu Calais.

2.den: Dopoledne výlet do královského města Windsor, procházka kolem Windsor Castle, venkovského sídla královny Alžběty II., zhlédnutí střídání stráží a procházka k nejstarší chlapecké soukromé škole Eton College. Odpoledne osobní volno v zábavním parku Legoland (všechny atrakce v ceně jednoho lístku). Večer ubytování v hostitelských rodinách v Londýně.

3.den: Celodenní prohlídka Londýna. Mimo jiné uvidíte Buckinghamský palác, Parlamentární náměstí, Trafalgar Square, Piccadily Circus, Soho a Covent Garden. Poté přesun na Kings Cross Station se slavným nástupištěm 9 a 3/4, odkud odjížděl express do Bradavic. Odpoledne návštěva fotbalového stadionu FC Chelsea Stamford Bridge, kde nás místní průvodci zavedou jak na samotné hřiště, tak i do útrob stadionu a šaten fotbalistů. Večer návrat na ubytování.

4.den: Dopoledne prohlídka slavných filmových studií Warner Bros London, kde po deset let vznikala nejúspěšnější filmová série o Harrym Potterovi, která okouzlila malé i starší diváky. Budete mít jedinečnou možnost poznat to, co kamery neukázaly, podívat se na dokonalé kostýmy a odhalit tajemství filmových efektů. Odpoledne přesun do Oxfordu a prohlídka historického centra s průvodcem. Večer návrat na ubytování.

5.den: Dopoledne vyjížďka ke slavným útesům White Cliffs, lemujícím jih Velké Británie, poté přejezd do Brightonu, návštěva zábavního mola Brighton Pier, dětského casino a podmořského akvária, shopping v uličkách The North Lanes. Večer návrat na ubytování.

6.den: Dopoledne projížďka na London Eye. Poté přejezd do čtvrti City a procházka s průvodcem po nejslavnějších místech (st. Paul´s Cathedral, Mansion House, Bank of England, Millenium Bridge, Tate Modern, Tower Bridge, Tower of London). V podvečer přejezd do čtvrti Greenwich a přejezd lanovkou Emirates Cable Cabin Car System na olympijskou vesnicí a O2 arénou. Večer návrat do České republiky.

7.den: Návrat do ČR v odpoledních hodinách

Cena: 7590 Kč

Cena zahrnuje: •dopravu zájezdovým autokarem (klimatizace, kávovar, lednička, bufet, WC, Video)
•2x trajekt nebo Eurotunel (v kompetenci CK) přes kanál La Manche
•4x ubytování v hostitelských rodinách s plnou penzí (oběd ve formě balíčků)
•komplexní cestovní pojištění typu A25 u pojišťovny Union (plné krytí)
•pojištění proti úpadku CK dle zákona č. 159/1999 Sb.
•bezplatné přistavení autobusu (min. 13 účastníků)
•dopravu účastníků do místa setkání s hostitelskou rodinou
•služby průvodce po celou dobu zájezdu a dodání informačních materiálů

Cena nezahrnuje: •MHD a vstupy do navštívených objektů a atrakcí cca 76 GBP